Міністр освіти і науки Лілія Гриневич зустрілась з радником Посольства США Конрадом Тернером

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич зустрілась з радником Посольства США Конрадом Тернером

29 квітня 2016 року відбулася зустріч Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич з радником з питань преси, освіти і культури Посольства Сполучених Штатів Америки Конрадом Тернером.

У зустрічі взяли участь перший заступник Мінстра Інна Совсун, заступник Міністра Максим Стріха, помічник Радника у справах культури Кетрін Хеллок; координатор з надання допомоги США Джоан Вагнер; фахівець з академічних відносин Віра Терновська; регіональний заступник директора місії, EA/DIR Джон Пеннел;співробітник з розвитку проекту Грегорі Олсон.

Сторони обговорили питання українсько-американського співробітництва в галузі освіти і науки, а також пріоритетні та перспективні напрямки співпраці.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич підкреслила важливість підтримки американською стороною реформ в українській освіті і науці розповіла про завдання Міністерства, що потребують реалізації протягом 100 днів.

За словами Міністра, сьогодні одне із стратегічних завдань МОН – це побудова нової української школи. Нова школа не може бути без нового змісту, а також добре підготовленого учителя. Вже сьогодні Міністерству необхідно починати нові шкільні програми на основі компетентісного підходу, які готуватимуть дитину до життя у сучасних умовах, а також розробляти нові стандарти загальної середньої освіти. Міністерство створює робочі групи з розробки навчальних програм та працюватиме у цьому напрямку. У цих питаннях також корисною буде допомога міжнародних експертів. Сьогодні триває конкурс на кращий проект опорної школи. «Головне показати громадськості переваги опорної школи, в яких буде краще обладнання, добре підготовлені вчителі», - підкреслила Лілія Гриневич.

Перший заступник Міністра Інна Совсун поінформувала американську сторону про впровадження реформи вищої освіти. Зокрема, про розвиток міжнародної співпраці університетів та процес інтернаціоналізації вищої освіти, забезпечення якості вищої освіти, управління вищою освітою та впровадження міжнародних практик у навчальний процес. Перший заступник МІністра наголосила на важливості подолання корупції у сфері вищої освіти та зміни культури всередині університетів, запровадження етичного кодексу.

Під час зустрічі заступник Міністра Максим Стріха розповів про переміщені вищі навчальні заклади і наукові установи Донецької і Луганської областей, Криму, а також порушив актуальні питання діяльності Науково-технологічного центру, який нещодавно відсвяткував своє 20-річчя.

Сторони обговорили питання майбутньої співпраці у галузі освіти та науки.

Лілія Гриневич висловила американській делегації глибоку подяку за підтримку та запевнила в зацікавленості України у подальшій співпраці.

Джерело:
03.05.2016 20:15
25484

Коментарі

Немає коментарів. Прокоментуєте першим?