Дерево з пазлів. Ідеї осінньої аплікації

Дерево з пазлів. Ідеї осінньої аплікації

Створення аплікацій на уроках трудового навчання - потрібна і корисна річ: діти вправляються у виконанні технічних завдань, вчаться комбінувати матеріали, добирати та розподіляти ресурси, розвиваються творчо, фантазують, імпровізують.

Створення осінньої аплікації – стандартна діяльність учнів в початкових класах. Проте, всі добре розуміємо, як важко зацікавити нинішніх малих всезнайок, та й самому вчителю ідея з вирізанням частин на аркуші кольорового паперу уже теж давно не до душі: хочеться чогось новенького!

Що ж, можливо, наступний варіант стане вам у нагоді. Цікава ідея осінньої аплікації допоможе перетворити звичайний урок на справжню творчу майстерню!

Інструменти та матеріали:

  • Коричневий паперовий пакет (в маркетах біля хлібо-булочних виробів такі зазвичай є)
  • Цупкий матовий (блакитний чи будь-який інший) картон (підійде й папір для акварелі, якщо самостійно розфарбувати)
  • Непотрібні пазли (частини з яких загубились, наприклад)
  • Ножиці
  • Клей
  • Пензлик
  • Виделка

Послідовність роботи:

  1. Для початку з коричневого паперового пакета зробіть стовбур дерева та гілки . Після того як наріжете смужки (більшу для стовбура, меншу для гілок), скрутіть їх (щоб вони виглядати як зморшкувата кора дерев) та наклейте на синій (або будь-який інший) матовий картон.
  2. Зробіть листочки з частин головоломки. Щоб отримати мармуровий ефект, нанесіть на планшетку «потьоки» з червоної, жовтої та оранжевої акрилових фарб (або гуашевих без додавання води) поруч одна з одною. Потім пензликом зробіть розводи кольорів, дещо перемішуючи їх, поки вони не виглядають мармуровими. Візьміть широкого пензля, умокніть в фарби, а потім на чисту сторону частинок пазла. ПРИМІТКА. Обережно наносьте фарбу, переносячи мармур, не змішуйте і не фарбуйте звичайним способом, щоб не втратити мармуровий малюнок.
  3. Допоки частинки пазлів підсихатимуть, використовуйте виделку і зелену фарбу, щоб зробити траву знизу навколо стовбура. Коли частинки головоломки висохнуть, використовуйте клей, щоб розмістити їх рівномірно по всьому дереву. Можна частково перекривати одні частинки пазлів іншими, щоб надати дереву об'єму і ефекту 3D.
31.07.2018
1057

Коментарі

Немає коментарів. Прокоментуєте першим?